Turin radi sa svojim obožavateljima da Bet365 uskrsnu svoje stare kuće i časti svoje velike

Nakon što je zatvoren 1963. i sve, ali uništen 1998. godine, Stadio Filadelfia se ponovno razvija nakon brojnih neuspjelih pokušaja. Ovo nije običan pothvat, jer je staro tlo koje se raspada, kako to govori bijesna ulična umjetnost, dom stare srce ovog nekad Bet365 dominantnog kluba. Danas još uvijek nosi jedinstvenu povijest koja je duboko ukorijenjena u dušu svakoga tko je ikada razveselio Torinu. Kako bi razumjeli emocije oko ovog trenutnog pothvata, moramo putovati do dobro održavanog tračnice do mjestu zrakoplovne nesreće koja je ubila cijeli Grande Torino tim 4. svibnja 1949. godine.Strmom, 20-minutnom vožnjom na željezničkoj pruge koja je u funkciji od 1884. pruža savršenu priliku za razmišljanje o jednoj visini mjesta nesreće, oko 425 metara nadmorske visine.

Po dolasku u sumrak, mjesto nesreće nije vidljivo, s impozantnom strukturom 300-year-old bazilike Superga dominira krajolik. Atmosfera je uvijek spokojna i tiha, sunce često svijetli vedro nad maglom koja okružuje grad ispod. Nema naznaka nagrade, osim znaka koji upućuje na spomenik koji je obilježio “Caduti di Superga”. Torinu: alternativni klubski vodič Serie A Opširnije

Na zidu je slika tima u svojim košulama od Granata i kamenom koji Bet365 spominje sve pokojnike po imenu.Pod naslovom I Campioni d ‘Italia, imena igrača su uklesana u kamen, jednaka abecednom popisu. Jedino istaknuto ime je Valentino Mazzola, koji ima (kap.) Pored svoga imena. Simbol tima koji je našao neusporediv uspjeh, Mazzola je često jednim rukama nadahnuo svoje suigrače na pobjedu.Mario Rigamonti, koji je također stradao u Supergu, jednom je rekao: “Samo Valentino je polovica momčadi, a druga polovica je sastavljena od nas zajedno”. Mazzola je važna priznata na plastičnoj ploči koja navodi svaki kapetan Torina koji ima slijedi njegove korake do trenutnog kapetana Kamila Glika. U skladu s onim što je sada klasična tradicija, poljska međunarodna skupina zauzima svoj red da vodi trenutni tim na godišnjem hodočašću na Bet 365 brdu do Superga 4. svibnja, uzimajući kapetanov vijenc u sjećanje. Facebook Twitter Pinterest Bazilika Superga, gdje se veliki Torino tim srušio 1949. godine.Fotografije: Chloe Beresford

Ovih su velikih igrača imali toliko dominiraju talijansku reprezentaciju koja je na jednoj poznatoj prigodi u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske, svih 10 outfield igrača pripalo Turinu. Nakon što su vidjeli da su mnogi od njihovih najboljih igrača izbili u Supergu, Azzurri su se borili da se oporave i nisu mogli izaći iz skupina sljedećih pet turnira, prije nego što su završili kao vodeći u Svjetskom kupu 1970.

Ne čudi da je Torino, koji je izgubio sve svoje igrače koji zabranjuju troje koji nisu bili na zrakoplovu, pretrpjeli velike posljedice nakon katastrofe.Nakon što je bio nepobjediv tijekom tih šest godina, stalni pad nakon nesreće doveo je do eventualne odmaka u Serie B 1959. godine. Legenda Grande Torino stavlja poziciju Serie A u perspektivu, piše Paolo Bandini.

Tijekom iste godine predsjednik Torina, Ferruccio Novo – postavljao Unibet stadion u ruke Talijanske nogometne udruge – dao je naprijed da Filadelfia postane javni prostor i da ga potencijalno može srušiti.Momčad se privremeno preselila u Stadio Communale, ali nakon zamjene preselili su se u Filadelfiju, sve dok se posljednja utakmica nije odigrala tamo 1963., nakon čega su se prebacili na ono što je sada Olimpico.

Intrinzično povezan s uspjehom i krajnjom smrću Il Grande Torino, dugo je bila želja među navijačima Toro da vide njihov bivši dom obnovljen. U svojoj sadašnjoj ruševnoj državi ona služi samo kao podsjetnik na pustoš zbog Superga i mnogi su pokušaji da ga Unibet oživljavaju u prošlosti. Godine 2011. stvorena je nova ideja za uskrsnuće stari stadion, koji se nalazi na No36 putem Filadelfia.Potrošnja prihoda za projekt uključivala je povlačenje novca od lokalnog vijeća, Torino FC i raznih navijačkih skupina, dok se financijska pomoć sada traži putem crowdfundinga. Nakon toliko lažnih zora, skupina od 10.000 navijača ispostavilo se za polaganje kamena za novu strukturu prošle jeseni. Nadamo se da će izgradnja trajati točno godinu dana. Taj datum ima značajan značajan utjecaj na teren 17. listopada, što znači da će se stadion ponovno otvoriti točno 90 godina nakon što je Filadelfia održao prvu utakmicu. Prva momčad će nastaviti igrati na Olimpico, ali novi Unibet objekt će služiti kao moderni centar za obuku.Dom najvećeg Torinijskog tima u povijesti također će se koristiti za budućnost kluba, s tim da će se igrati reprezentativci mladih na stadionu od 4.200 mjesta. Planovi također pružaju prostor muzeju za besmrtnost onih igrača koji su izgubljeni u tragediji, ali možda će najdragocjenija gesta biti pronađena u dva od četiri kuta stadiona. Prošlost će se susresti sa starim betonskim uglovima štanda koje će ostati i postati dio novog dizajna. Ostali izvorni aspekti web-lokacije trenutačno stvaraju sličnu atmosferu onoj u Supergu, pružajući priliku za tiho razmišljanje o veličini onoga što se dogodilo 1949. godine.Jasno je da taj datum nikada nije daleko od srca i umova navijača Turske, jer je kratka šetnja do Stadio Olimpico dovela do područja izvan stadiona koji je prikladno nazvan Piazzale Grande Torino.

Superga uvijek će ostati mjesto za žalovanje zbog gubitka te predivne ekipe, ali novi stadion – zajedno s ostacima starih štandova – konačno će navijačima dati mjesto za slavlje njihove veličine. Zahvaljujući napornom radu i predanosti svojih navijača, Filadelfia više neće poslužiti kao nezaboravan podsjetnik na tragičnu prošlost kluba, već će umjesto njega postati dom budućnosti Torina.

Rate this post